Wool Line Novosti.
Radno vrijeme : Radnim danom :   09 - 22 h
                      
   Vikendom :          10 - 19 h
Novo:
Prodavnica Importane Centar Sarajevo

U Hadžićima otvoren pogon za proizvodnju izolacione vune
Direktor te kompanije Bahrudin Bojčić izjavio je Feni da je riječ o inovativnom projektu koji bi trebao potaći razvoj ruralnih područja i da bi direktnu korist trebalo imati oko 20.000 uzgajivača ovaca.

Istakao je da je riječ o modernom pogonu u kojem se koristi švicarska tehnologija za proizvodnju izolacije od ovčije vune koja je prva te vrste na Balkanu.

Bojčić je rekao da će u direktnoj proizvodnji biti zaposleno šest radnika, a da će 20 kooperanata na terenu skupljati sirovinu.

Taj prirodni izolacioni materijal je bolji od stiropora i staklene vune budući da ima oko 20 posto bolje karakteristike, a za oko 30 posto pruža bolju zvučnu izolaciju.

Planirano je da u narednoj sezoni šišanja, od aprila do augusta, bude otkupljena cjelokupna količina sirovina s područja BiH, što je između 1.500 i 2.000 tona neoprane vune, te da se izolacioni materijal uskoro nađe na tržištu zapadne Evrope.
Ova kompanija je otvorila prvu fabriku na Balkanu za proizvodnju izolacije od ovčije vune koja je prirodni materijal i ima bolja tehnička svojstva nego mnogi vještački materijali.

Direktor kompanije Bahrudin Bojčić rekao je prilikom preuzimanja nagrade da je ovo priznanje jedan podstrek za firmu da nastavi sa daljim razvojem ovog ekološkog materijala u oblasti građevinarstva, čije prednosti su višestruke.
Firma Wool-line pobjednik Inovacijske nagrade njemačke privrede
Svake sedmice na vašu e-mail adresu dobijat ćete novosti.
Back
Next
Prodavnica

Importane Centar
Telefon: +387 (0) 33 590 531
71000 Sarajevo, BIH
RADNO VRIJEME:
pon-sub : od 9 do 22 h
Nedjelja   : od 10 - do 19 h
Proizvodnja

Grivici BB
(Remontni Zavod)
71240 Hadžici, BiH
Kontakt

Telefon: +387 (0) 61 590 222
e-mail: office@wool-line.ba
e-mail: info@wool-line.ba
Copyright © 2016-2017 WOOL-LINE o.d. Sarajevo. Sva prava zadržana.
Webagent